tiistai 4. syyskuuta 2012

Kossupossu


Jatketaas tätä pitkät perinteet omaavaa ruokapalstaa jo toisella merkinnällä. Tänään lyödään sikaa. Uuniin.

Ainekset:

Sikaa. Riittävästi.
Paketti pekonia (150-200g)
2dl Kolmen juuston ruokakermaa
2 sipulia
2 porkkanaa
3 valkosipulin kynttä
1 ruukku korianteria
(Deluxe-versioon tummaa olutta 2dl, esim. Velkon Kozel käy oikein mainiosti)

Maustamiseen suolaa, pippuria ja pihvimaustetta.

Laita uuni lämpiämään 175'C:een. Pilko porkkanat ja sipulit. Paina leveällä veitsellä valkosipulin kynnet tuusannuuskanp*skaksi, tällöin niistä irtoaa kuori kuin itsestään kunhan nipsaiset kärjet irti joka kynnestä (valkosipulin-, vältä omia kynsiäsi). Revi korianterin lehdet irti ja huuhtele ne.

Ota pala sikaa, ihan sama miltä kohtaa Puttea se on, samalta ne maistuu. Itsehän suosin Koskenkorva Ranchin lempeästi kasvatettua possua, joka tosin tätä nykyä on harvinaista. Hiero mausteet hellästi sian pintaan. Älä ääntele samalla härskisti ellet halua kummallisia katseita. Seuraavaksi kääri (vähintään) paketillinen pekonia lihankimpaleen ympärille. Kun pystyt lopettamaan pekonilla vuoratun möhkäleen ihailun heitä puolet porkkanoista, sipulista ja valkosipulista paistopussiin. Taiteile pekonoitu liha samaan pussiin ja heitä loput kasvikset perään. Valuta kermat pussiin, pussin suu sulkijalla kiinni ja paistomittari kylkeen kiinni. Ellet vielä omista paistomittaria niin käy heti ostamassa moinen. Paistoaika riippuu lihakimpaleen koosta, mutta kun possun sisälämpötila on n. 85'C on liha kypsää.

Tarjoile vaikka vuohenjuustoperunoiden ja keskitäydellisen punkun kanssa.

Possu uunivierailun jälkeen

1 kommentti:

  1. Suosittelen liharuokien tuon kaltaiseen valmisteluun Crock Pot:ia, eli Slow Cooker:ia. Heitä pataan päiväksi, tule kotiin ja syö.

    Maksamaton mainos: Erätukusta saa satasella toimivia kapistuksia.

    VastaaPoista